VPN е "Virtual Private Network" (Виртуална Частна Мрежа). VPN-а е връзка към мрежа вече свързана с Интернет, но използва кодировка за изпращане на данните през Интернет, така че на практика цялата мрежа действа като "виртуално" частна. Например голяма компания с много офиси се нуждае да прати информация на различни места използвайки Интернет. За да запази тази информация сигурна, компанията трябва да използва VPN с кодирана (encripted) връзка. Така че най-общо това е сигурен Интранет чрез Интернет.

Иползва Microsoft CHAP Version. 2 (MS-Chap V2), за ауторизация на паролата а Microsoft Point-to-Point Encryption (MPPE - 128 битова криптировка), Microsoft Point-to-Point Compression (MPPC - протокол за компресия на данните). За разлика от другите доставчици ние единствени Ви предлагаме пълна сигурност в обмяна на данни, парични преводи, кредитни трансфери, секретна фирмена информация. VPN-а е достъпен за почти всички операционни системи. За вклюване във VPN мрежата на G23.Net таксата е 10 лв. като това включва и инсталирането на самия VPN.

VPN услугата дава възможност за ползване на всички предимства на LAN мрежата на G23.Net дори и от потребители, които не са клиенти на фирмата. Достатъчно е да имате реалелен IP адрес и чрез нашия VPN да ползвате игралните сървъри (ако имате достатъчно бърза връзка), да пращате информация на наши потребители, да теглите информация от нашите сървъри - при това всичко е кодирано и няма опастност хакери да проникнат в компютъра Ви.

За повече информация обадете се в офиса ни.